zieke werknemer mist pensioenopbouw

Pensioen: medewerker ziek uit dienst. Meld het!

Medewerkers die ziek uit dienst gaan hebben, hoe kort hun dienstverband ook heeft geduurd, na twee jaar ziekte recht op doorbetaling van hun pensioenpremie door de verzekeraar. Dat heet premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

Tijdelijk dienstverband

Stel uw medewerker heeft een tijdelijk dienstverband en meldt zich een maand voor de einddatum ziek. U doet er in die maand alles aan om uw medewerker weer aan het werk te krijgen maar u kunt niet voorkomen dat hij arbeidsongeschikt uit dienst gaat. U geeft de uitdiensttreding netjes door maar u vermeldt daarbij niet dat hij ziek is.

Uw medewerker mist pensioenopbouw

Twee jaar na de eerste ziektedag ontstaat het recht op doorbetaling van de pensioenpremie bij de uitvoerder waar ú de pensioenregeling heeft. De uitvoerder weet echter niet dat hij ziek is en de kans is groot dat u dit niet alsnog meldt. Het is immers niet meer uw medewerker. Maar hij zal zich zelf ook niet melden bij de uitvoerder. Simpelweg omdat hij zich er niet bewust van is. Het gevolg: hij mist pensioenopbouw waar hij wél recht op heeft.

Meld het

Geef dus bij de uitdiensttreding aan ons door dat hij ziek is. Dan houden wij het verder in de gaten en voorkomt u dat uw ex-medewerker pensioenopbouw mist.

Bron: website Pensioen Bureau Midden Nederland