De Ridders van de Wetswinkel

Vrijdag 24 april 2020 was voor de Wetswinkel een bijzondere dag en voor Gérard Koopal en Paul de Wit een meer dan bijzondere dag en bekroning op hun jarenlange vrijwillige inzet.

De dag begon voor Gérard (senior jurist) al heel vroeg, want om 9 uur stond Omroep Flevoland voor de deur met in hun kielzog burgemeester Weerwind via een livestream verbinding. Een zichtbaar ontroerde Gérard werd door de burgemeester geroemd om zijn vele vrijwilligersfuncties die hij in de afgelopen 20 jaar heeft vervuld, waaronder twee wekelijks spreekuur voor de Wetswinkel in de Nieuwe Bibliotheek.

Paul was om 12 uur aan de beurt en werd ook door burgemeester Weerwind geroemd om zijn vasthoudendheid voor cliënten die schuldhulp begeleiding nodig hebben. Altijd met veel humor en soms op onorthodoxe wijze. Ter illustratie een glunderende Paul de Wit en een voormalige cliënt van Paul die na de huldiging even zijn gezicht liet zien. Hoe mooi kan de waardering samenkomen…!

Gérard en Paul, beiden van harte gefeliciteerd met jullie Koninklijk Onderscheiding namens alle vrijwilligers van de Wetswinkel.