Energievergoeding ad € 800 – gemeente Almere

Hot in het nieuws. Terecht, want € 200 en meer per maand betalen voor energie bij een minimaal inkomen is heel erg veel. Bijstandsgerechtigden hebben inmiddels de € 800 al automatisch op de rekening bijgeschreven gekregen. Een kleine miljoen Nederlanders komen voor de energievergoeding in aanmerking.

 

Maar wat te doen als de uitkering niet automatisch plaatsvindt. Bijvoorbeeld als er inkomen is via werkgever, UWV, SVB. Dan zal je toch zelf actie moeten ondernemen om de uitbetaling te krijgen. Doe deze aanvraag liefst digitaal. Maar een aanvraag op papier kan nog altijd. Dit formulier is echter helaas niet te downloaden (…..) Ophalen op het stadhuis of laten opsturen.

 

De voorwaarden zijn duidelijk. Het netto inkomen van maart 2022 mag maximaal 120% bedragen van het minimuminkomen. Als er gegoogeld wordt op: energievergoeding + Almere staan voor de verschillende groepen de netto inkomens vermeld bij de info. Vermogen speelt geen rol, omdat de aanvraag dan te bewerkelijk wordt (…..) Via de informatie van de gemeente kan er gestart worden met de aanvraag. Inloggen met Digid. Kopieën van het netto inkomen maart 2022 alsmede een kopie van de ID-kaart + bankpas moeten meegestuurd worden. Een emailadres erbij en verzenden. Als de persoon moeite heeft met de aanvraag is er wellicht iemand in de omgeving die bij de aanvraag kan helpen. Of men gaat naar het wijkteam. Vraag er de klanten van het spreekuur naar. En vraag in de omgeving of de informatie bekend is.

 

Pieter Schakel / Almere, 3 mei 2022